Sier nei til private aktører

Både styreleder i Helse Sør-Øst Hanne Harlem og styreleder Steinar Marthinsen ved Rikshospitalet HF avviser forslaget om at private skal kunne overta det påbegynte sykehotellet ved Radiumhospitalet. 

– Så lenge de ikke har tenkt å gi oss og drifte dette i mange år framover, slik at det ikke koster oss noe, er vår prioriteringskonflikt den samme. Og i den prioriteringen vi har gjort, er ikke sykehotell på Radiumhospitalet så viktig i forhold til alle de andre tingene, sa Hanne Harlem til NRK torsdag kveld.

Onsdag kom hotellinvestor Arthur Buchardt på banen og sa han kunne bidra til at råbygget til det planlagte sykehotellet ved Radiumhospitalet i Oslo kan ferdigstilles.

Sier nei
Styreleder Steinar Marthinsen i Rikshospitalet HF sier også nei til å investere i nytt sykehushotell.

– Jeg tolker styrevedtaket slik at de sier nei til å investere i nytt sykehushotell uavhengig om finansieringen skjer innenfor Helse Sør-Øst eller privat. Alle som måtte være interessert i å tilby hotellplaner, vurderes etter anbudsregler, sier Marthinsen til NTB.

Han har ikke vært i kontakt med hotellinvestoren Arthur Buchardt, men bekrefter at det har vært kontakt mellom Buchardt og den tidligere ledelsen ved sykehuset.

Dermed kan sykehuseier Rikshospitalet sitte igjen med et stort tap når entreprenøren Peab kommer med et krav som trolig er minst 28 millioner kroner for det nå avbrutte byggearbeidet.

Tidligere kreftsyk
Tanken bak et sykehotell har vært å tilby overnatting for langveisfarende dagpasienter og har lenge vært etterspurt.

Arthur Buchardt, som selv har vært kreftsyk og som har startet foreningen Radiumhospitalets venner, lanserte ideen om å bidra til sykehotellet i et intervju med NRK onsdag kveld.

– Tilbudet er ekstremt viktig for kreftpasienter og deres pårørende. Det er ikke noe problem for private å realisere det, sa hotellinvestoren, som understreker at dette ikke nødvendigvis er noe å tjene penger på.
Det har ikke lykkes NTB å få kontakt med Buchardt for å få vite hva hans planer omfatter.