Peab: Vi må komme til enighet

Entreprenørselskapet Peab ønsker å komme til enighet med styret ved Rikshospitalet HF om erstatning for påbegynte byggearbeider til nytt sykehotell.

Peab har tidligere fremmet et krav på 28 millioner kroner for igangsatte byggearbeider ved Radiumhospitalet, men kommunikasjonsdirektør Tor Ole Steinsland i Peab sier til NTB at kravet nok blir noe høyere enn dette nå.

- Siden januar, da byggearbeidene ble stanset, har det påløpt leieutgifter blant annet til brakkerigger og heisekraner, så beløpet blir noe dyrere enn de 28 millionene. Men dette har vi ikke regnet på 100 prosent ennå, sier han.

Selskapet skulle til å begynne selve byggingen på taket av nybygget ved Radiumhospitalet, da de fikk beskjed om å vente. Derfor blir det ingen rivingsarbeider. Det er bare stillasene som skal fjernes.

- Vi synes det er leit, fordi planleggingen var kommet langt, og vi skulle gjerne ha bygd ferdig. Men vi må bare ta beslutningene til etterretning, framholder Steinsland.

Han sier ledelsen i selskapet nå vil sette seg ned sammen med styret i Rikshospitalet og forsøke å bli enige.

- Vi vil se om vi kan komme til enighet. Vi har presentert det vi mener er påløpte kostnader. Flere underleverandører har levert stålkonstruksjoner, betongelementer, ventilasjonsanlegg og baderomseksjoner til nybygget, sier kommunikasjonsdirektøren.