Stadig vekst på børsen

Svak dollar og skyhøy oljepris gir stadig opptur på børsen. Ved stenging onsdag endte indeksen på 441,5, opp 1,4 prosent fra tirsdag.

Børsen stengte dørene onsdag med nok en opptur. Det er fremdeles en oljepris som nå betegnes som skyhøy, og en dollar som nå betegnes som historisk svak, som gir utslagene.

Nordsjøoljen gikk onsdag opp 1,5 prosent til 111,1 dollar fatet.

Patenttvist ga opp
Electromagnetic Geoservices EMGS, et selskap som driver undersøkelser på havbunnen i forbindelse med oljeleting, meldte tirsdag at en patenttvist med selskapet Schlumberger hadde gått i deres favør. Aksjen suste oppover med 17,1 prosent til en aksjepris 37,5 kroner. Selskapet omsatte for 23,5 millioner kroner.

Også oljeselskapet DNO International hadde en god dag. Aksjen steg med 16,27 prosent til en aksjepris på 10,14 kroner. Det skal være rapporter om en ny oljelov i Irak som kan gi selskapet lov til å eksportere olje ut av landet, som satte fart i aksjen. Selskapet omsatte for 841,5 millioner kroner onsdag.

NEC flyter
Oljeselskapet Norse Energy Corp (NEC) fortsetter å flyte på meldingene om et gigantoljefunn i Brasil. Aksjen steg med 15 prosent, og selskapet omsatte for 155 millioner kroner.

StatoilHydro aksjen gikk svakt opp med 0,53 prosent til en aksjepris på 170,6. Selskapet omsatte for 2 milliarder kroner onsdag. DNB Nor-aksjen steg også onsdag med 1,9 prosent til en pris på 74,7 kroner.

Dollaren ligger onsdag på 4,9 norske kroner.