Etikkutspill fra ex Peab-sjef

Den mediefokuserte tidligere Peab-sjefen Petter Elvestad står frem og skal snakke om forretningsetikk før og nå.

Dette er blant høydepunktene når handelen og industrien i morgen torsdag samles på Byggevaredagen hvor det i år er påmeldt 130 personer.

Innslaget er en oppfølging fra fjorårets samling hvor arrangørene lanserte sitt fellesprosjekt om etikk og omdømme. Prosjektleder Odd N. Trender orienter i år om status for prosjektet samtidig som han stiller spørsmålet om etikk er god butikk.

Handelen og industrien har lenge hatt heftige diskusjoner om hvem som skal stå for distribusjonen, og også i år blir logistikk et hovedtema. Studierektor Eirill Bø ved BI skal presentere et rykende ferskt logistikkbarometer, mens Neumann Bygg-sjef Per-Erik Pedersen med skråblikk skal kommentere bransjen logistikkutfordringer.

Strukturutviklingen innen byggevare er også et stadig tilbakevendende tema. I år bidrar konsernsjef Harald Tyrdal i Optimera Gruppen med sitt syn på den nordiske utviklingen innen byggevarehandelen.

Professor Victor Normann ved Norges Handelshøyskole avslutter Byggevaredagen med å stille spørsmålet " Trussel fra øst - eller er det motsatt"?

Arrangør for Byggevaredagen 2008 er bransjeorganisasjonene Byggevareindustrien og Trelast- og Byggevarehandelens Fellesorganisasjon (TBF).