Lei useriøse entreprenører

E6-prosjektleder Erik Gressløs er irritert på at Statens vegvesen kun ser på pris når de velger entreprenører til sine prosjekter. Nå forlater han jobben.

- Dette er den vesentlige grunnen til at jeg slutter. Det går ikke an å holde på sånn. Jeg kan i alle fall ikke leve med det, sier Gressløs til Fredrikstad Blads nettsider.

Erik Gressløs, som er Statens vegvesens prosjektleder for E6-utbyggingen gjennom Østfold, synes det er meget uheldig at konfliktskapende og slurvete entreprenører stiller på lik linje med alle andre når nye kontrakter utlyses.

- Når vi har håndfast dokumentasjon i store mengder på at både samarbeid, kvalitet og oppfølging er dårlig, så skal dette være med i vurderingen av hvem som får nye oppdrag. Dette mener jeg at veivesenet ikke gjør. Useriøse aktører premieres med nye kontrakter, bare de kommer med laveste pris, uttrykker Gressløs til f-b.no.

Stein Fyksen, prosjektsjef i Statens vegvesen, mener det er vanskelig å utlukke entreprenører fra prosjekter. Dette begrunner han med at samme entreprenør kan levere god kvalitet på andre prosjekter et annet sted i landet.

I Vegen og vi understreker Erik Gressløs at de aller fleste entreprenører gjør en svært tilfredsstillende jobb.

- Det er lett å forholde seg til de som gjør en ordentlig jobb og vi må sørge for at dette er en innstas som premieres blant annet i konkurransen om nye oppdrag, vektlegger han.

Ifølge Vegen og vi blir E6-prosjektlederen fra nyttår daglig leder i et privat entreprenørfirma.