Nye Mesta-ledere klare

Om noen måneder skal Mesta over i en konsernorganisering. I den forbindelse har de ansatt ledere i flere av datterselskapene.

Knut Sigvartsen blir adm. direktør i Mesta Stein AS når selskapet ventelig etableres 1. juli. Mesta Stein AS etableres som følge av at Asfalt- og materialproduksjon splittes og opprettes som selvstendige selskaper.

- Dagens Materialproduksjon har slitt med svake resultater og lav lønnsomhet over tid. Knut Sigvartsen overtok ansvaret for Materialproduksjon i fjor, og har på bare få måneder gjennomført en formidabel snuoperasjon i virksomheten som lover godt. Materialproduksjon har svært gode forutsetninger til å bli å oppnå god lønnsomhet, og Sigvartsens lederstil har gjennomslagskraft, sier adm. direktør Kyrre Olaf Johansen i Mesta.

- Etter noen måneder i Materialproduksjon, er jeg optimistisk med tanke på framtiden. Mesta Stein AS vil bli etablert med mange flinke folk, strategisk verdifulle materialtak og en god maskinpark. Vi er midt inne i en prosess med å rydde opp i gamle forhold, men har allerede begynt å videreutvikle de kommersielle rutinene i selskapet, sier Knut Sigvartsen.

Han mener Mesta Stein AS i løpet av et par år vil ha utviklet et sterkt kommersielt fundament og derved god lønnsomhet.

Aarebrot sjef i Mesta Eiendom

Eiendomssjef i Sørøst, Mona Aarebrot, blir adm. direktør i Mesta Eiendom AS, når selskapet ventelig blir etablert 1. juli. Før hun begynte i Mesta, var Aarebrot daglig leder i eiendomsselskapet Brækhus Drege Eiendom AS.

- Mona Aarebrot har faglig tyngde og relevant erfaring og jeg gleder meg til å følge etableringen og utviklingen av Mesta Eiendom i hennes regi. Mesta Eiendom blir et satsingsområde innenfor Mesta, og mulighetene er store, sier adm. Johansen i Mesta AS.

- Jeg ser frem til å lede Mesta Eiendom AS. Vi har en eiendomsmasse med et stort utviklingspotensiale og som kan bidra til økonomisk vekst for konsernet. Totalt sett vil Mesta Eiendom AS forvalte ca 282 000 m2 bygningsmasse og ca 3 500 mål tomteareal. Dette gjør oss til en av Norges største eiendomsbesittere hvis vi måler etter tomteareal. Mesta Eiendom AS vil fokusere på å ivareta leieforholdene med våre søsterselskaper og andre eksterne leietakere på en profesjonell måte. Videre ser vi at det er et betydelig vedlikeholdsetterslep som også i de nærmeste årene vil kreve stort fokus, sier Aarebrot.

Mesta Eiendom AS vil etter hvert gjennomføre utviklingsprosjekter på enkelte av eiendommene.

- Vi har flere spennende eiendommer som helt klart har potensiale til å bli lønnsom butikk for konsernet ved at vi enten utvikler eiendommen selv eller i samarbeid med andre aktører, sier Aarebrot som berømmer kompetansen og kvalifikasjonene til medarbeiderne i det nye selskapet.

 

Ledelsen i Mesta Drift AS klar

Regiondirektør Ingrid Tjøsvold blir adm. direktør for Mesta Drift AS, når selskapet etableres. Regiondirektør Harald Rostad blir viseadm. direktør i selskapet med ansvar for Drift Nord. Rostad blir også styreleder i Mesta Verksted AS.

- Tjøsvold og Rostad utgjør et meget kompetent og offensivt lederteam som har tung leder- og fagkompetanse og bred erfaring. Begge er i tillegg svært kundeorienterte; egenskaper som er avgjørende for å skape gode resultater i Mesta Drift AS, sier Johansen i Mesta AS.

Harald Rostad og Ingrid Tjøsvold har store forventninger til selskapet som skal etableres:

- Mesta Drift AS har de rette menneskene, godt utstyr og spennende kunder. Konsernetableringen av Mesta åpner også for enda mer fokuserte utviklingstiltak. Vi går inn i en fase med positive markedsutsikter og utallige muligheter, sier Harald Rostad.

- Harald og jeg har i lang tid hatt et meget tett samarbeid og vi gleder oss til å ta tak i denne oppgaven. Mesta Drift AS har unike forutsetninger til å være den dominerende aktøren i det norske drift- og vedlikeholdsmarkedet. Vårt privilegium er all kunnskapen medarbeiderne i det nye selskapet allerede har, i tillegg til yrkesstoltheten som kjennetegner dette miljøet. I lys av disse sterke egenskapene, blir lederteamets viktigste oppgaven å tilføre energi i organisasjonen. Mesta Drifts mål er krystallklare: Fornøyde kunder og god lønnsomhet, sier Ingrid Tjøsvold.