Godt i gang med granskingen

Gjennomgangen av Olje- og energidepartementets løpende konsulentavtaler er godt i gang og antas å være avsluttet innen 24. april. 

I kjølvannet av saken rundt tidligere Enova-sjef Eli Arnstads konsulentavtale med departementet, ønsket olje- og energiminister Åslaug Haga (Sp) en nærmere gjennomgang av alle slike avtaler. Haga har innrømmet regelbrudd i forbindelse med inngåelsen av Arnstads 450.000 kroner store kontrakt i fjor.

– Vi er godt i gang med arbeidet og regner med å være ferdige 24. april, sier avdelingsdirektør Mette Kay i Departementenes servicesenter til NTB.

Departementenes innkjøpstjeneste (Depkjøp) startet onsdag gjennomgangen av alle løpende kontrakter OED har inngått som overstiger 100.000 kroner i verdi. Hensikten er å avdekke eventuelle brudd på loven om offentlige anskaffelser.

Totalt dreier det seg om 41 kontrakter til en samlet verdi på over 50 millioner kroner. Størsteparten er knyttet til arbeidet med CO2-håndtering, framgår det av en redegjørelse fra departementet.

Etter at Depkjøp har foretatt sin vurdering av avtalene, vil departementet be et eksternt firma avgi en uavhengig juridisk betenkning.