Bankgebyrene på vei ut

Norges nest største bank, Nordea, fjerner denne uka alle gebyrer for sine faste kunder. DnB NOR og sparebankene er fortsatt i tenkeboksen. 

Ifølge tall fra Norges Bank har norske banker en inntekt på rundt fem milliarder kroner i året fra bankgebyrer. Det er bruken av nettbanker og etter hvert også mobilbanker som gjør det mulig for bankene å fjerne gebyrene.

– DnB NOR har lenge levert dagligbanktjenestene gratis til sine fordelskunder, men vi tar en pris per måned for dette, sier informasjonsdirektør Aud-Helen Rasmussen i Norges største bank.

Nå vurderer også DnB NOR å følge Nordeas eksempel. Det er vanskeligere for sparebankene som opprettholder filialer i hele Distrikts-Norge.

– Hvis bankene nå fjerner alle former for gebyrer, betyr det at forbrukerne mye lettere kan vurdere hvilken bank de bør velge, sier rådgiver i bank- og finansspørsmål i Forbrukerrådet, Bjørnar Eilertsen.

Han mener Nordeas beslutning er veldig gledelig og sier kampen mot bankgebyrene i mange år har vært en fanesak for Forbrukerrådet.