Fra Mesta til Entra Eiendom

Kyrre Olaf Johansen er tilsatt som ny toppsjef i det statlige eiendomsselskapet Entra Eiendom. 

Johansen har ledet omstillingen av Mesta AS fra Vegvesenets produksjonsvirksomhet til Norges største entreprenørselskap innen vei og anlegg. Nå overtar han ansvaret for en eiendomsportefølje på mer enn en million kvadratmeter og en verdijustert balanse på 22 milliarder kroner.

- Jeg kommer fra entreprenørbransjen, så mitt naturlige fokus er å bygge og utvikle, sier Kyrre Olaf Johansen med klar adresse til tidligere rykter om salg av virksomheten.

Kyrre Olaf Johansen er utdannet fra NTH og BI. Han startet sin lederkarriere i ABB i Sveits. Her hjemme har han gjort seg bemerket som en frontfigur innen entreprenørbransjen, i NCC og senere som leder for Mesta. Hans sterke fokus på etikk, verdier og miljø har satt klare spor i en bransje med betydelige utfordringer på disse områdene, og Johansen sitter blant annet som leder for bransjens etiske utvalg. Som bedriftsleder i Mesta har han markert seg med sterk gjennomføringskraft - egenskaper som har vært påkrevet under ledelsen av ett av Norgeshistoriens største omstillingsprosjekter innen offentlig sektor.

- Omstillingen av Mesta fra offentlig tjenesteleverandør til fullt konkurranseutsatt bedrift i et svært konkurranseorientert marked, har vært en like utfordrende som morsom oppgave. Med det forestående vedtaket om å omdanne selskapet til konsern, mener jeg at jobben jeg tok på meg med å lede omstillingen nå er gjennomført. Det har vært flotte og spennende år. Men jeg er av natur utålmodig, og nå er jeg klar for nye oppgaver. En mer spennende utfordring enn å ta roret og være med på å stake ut ny kurs for Entra Eiendom kunne jeg ikke funnet, sier Kyrre Olaf Johansen.

Styreleder Frode Alhaug i Mesta beklager at Johansen forlater selskapet.

- Kyrre Olaf Johansen gjort en fremragende jobb i Mesta, men Mesta har fortsatt store oppgaver og muligheter foran seg.

Styreleder Grace Reksten Skaugen i Entra Eiendom uttrykker stor tilfredshet med tilsettingen, og legger heller ikke skjul på at valget av Kyrre Olaf Johansen gir tydelige strategiske signaler om selskapets videre utvikling.

- Tilsettingen av Kyrre Olaf Johansen er et klart signal fra styret om satsingsvilje og høyt ambisjonsnivå. Vi har med interesse fulgt omstillingsprosessen Johansen har ledet Mesta gjennom, og vært imponert over resultatene han har oppnådd, både i Mesta og i tidligere lederposisjoner. Når man henter inn en person som Kyrre Olaf Johansen er det verken for å finpusse på status quo eller for å legge ned kortene. Vi opplever Johansen som en leder med visjoner i blikket og verdier i ryggmargen. Det harmonerer godt med det ambisjonsnivået styret i Entra har lagt for selskapets videre utvikling, sier Grace Reksten Skaugen.