Kjøper Flowcrete

Amerikanske RPM International har kjøpt opp gulvprodusenten Flowcrete Gruppen plc.

Selskapet som har hovedkontor i Sandbach, England, er oppkjøpt av det amerikanske selskapet RPM International Inc for en ukjent sum. RPM International Inc er notert på New York Stock Exchange, skriver Flowcrete i en pressemelding.

Flowcretes ledelse informerer om at alle dagens ansatte beholder jobben, og at avtalen vil tilrettelegge for videre vekst over hele verden. Flowcrete øker sin bemanning til 7 personer i Norge i 2008, og har per dags dato 350 ansatte på verdensbasis.

Dawn Gibbins har, sammen med sin ektemann Mark Greaves, bygget Flowcrete til å bli en av verdens største produsenter av herdeplastbaserte gulv, etter å ha startet bedriften sammen med sin avdøde far i 1982. I dag er Flowcrete å finne over hele verden, representert på alle kontinenter, med 30 kontorer og 12 fabrikker totalt.

Selskapet omsatte for ca 500 millioner kr i 2007, en økning på 24 % fra 2006.

Flowcrete vil fortsatt styres av dagens ledergruppe, med Mark Greaves som konserndirektør.

- Jeg vil fortsette min rolle i bedriften på lik linje med resten av ledelsen, med fokus rettet mot aggressiv ekspansjon av Flowcrete. Målet er å bli verdens ledende produsent av herdeplast, informerer Mark.

RPM International Inc. er et internasjonalt selskap, med datterselskap som produserer og markedsfører høykvalitets spesialkjemikalier og høykvalitetsprodukter innen overflatebehandling. Salg i 2007 var $3,3 milliarder, fordelt på 63 % til industri verden over, og 37 % til privatmarkedet hovedsakelig i Nord Amerika.