Maxbo-offensiv i Hallingdal

Maxbo-eier Løvenskiold Handel AS har inngått avtale om virksomhetsovertakelse av byggevarehusene til Slaatto Sag & Høvleri AS på Gol og Geilo.

Formell overtakelse er planlagt til å finne sted 19. mai 2008. De to byggevarehusene er i dag tilknyttet BK Byggkjøp og omsatte for nærmere 120 mill i 2007.

Virksomhetsovertakelsen av Slaatto Sag & Høvleri AS omfatter videre drift og kjøp av varelager og driftstilbehør til varehusene, og Løvenskiold Handel AS inngår samtidig langsiktig leieavtale med Slaatto Eiendom AS. Slaatto Sag & Høvleri AS fortsetter med trelastproduksjon som før, ved bedriftens produksjonsanlegg på Torpo. Bedriftene har i tillegg inngått langsiktig samarbeidsavtale om levering av trelast.

Siden etableringen i 1927 og gjennom 4 generasjoner har Slaatto vært en betydelig og kvalitetsorientert aktør i Hallingdal.

- Salget til Maxbo kommer som et resultat av en lang prosess hvor vi har vurdert flere alternativer for fremtidig drift av våre byggevarehus. Løvenskiold Handel AS er en norskeiet profesjonell og langsiktig aktør. Maxbo-konseptet passer våre byggevarehus godt, og vil bidra til å forsterke vår posisjon i lokalmarkedet, sier Erland Slaatto, som blir daglig leder for byggevarehuset på Gol. Broren Olav Slaatto fortsetter som daglig leder for avdeling Geilo.

- Med utgangspunkt i Maxbos sterke merkevare og solide kjedekonsept er vi trygge på at byggevarehusene fortsatt vil være utsalg som verdsetter kvalitet og fagkunnskap og med lokal forankring, fortsetter Erland Slaatto. Han sier også at det har vært av største betydning at arbeidsplasser og videre drift fortsetter som før.

Konvertering til Maxbo-konseptet vil bli gjennomført så snart som praktisk mulig. Byggevarehusene vil bli profilert under logo Maxbo Slaatto Sag Gol og Maxbo Slaatto Sag Geilo.

I tillegg til overtakelsen av Slaatto på Gol og Geilo har Løvenskiold Handel AS gjennom Beia Handel AS startet utbygging av et nytt byggevarehus i Nesbyen.

Administrerende direktør Tom Borthen i Løvenskiold Handel AS er meget godt fornøyd med å få på plass tre nye varehus.

- Disse varehusene vil bidra til å øke Maxbos markedsandel og ikke minst styrke vår posisjon i Hallingdalsregionen. Slaatto Sag & Høvleri As er en solid bedrift med lange tradisjoner, og vi er stolte over at avtalen om overtakelse er på plass.

- Etableringen av et nytt Maxbo-varehus i Nesbyen gjennom Beia Handel AS er i gang og er estimert ferdigstilt ca august i år, uttaler Borthen, som ser frem til å få et solid fotfeste også i Nesbyen. Anlegget etableres på industriområdet Nesmoen og vil bli på ca 3000 kvm.

- Med tre nye varehus vil Maxbo-kjeden ta et sterkt grep i denne regionen. Maxbo er allerede representert med flere varehus i Valdres-området og i den sørlige delen av Buskerud. Denne utviklingen er et ledd i vår satsing på å være en sterk og toneangivende aktør, og vi skal styrke og videreutvikle denne posisjonen, avslutter Tom Borthen.

Med disse tre nye varehusene, teller Maxbo 75 byggevarehus, Stormarkeder og Proff-anlegg.