Tre ukers frist for å få Enova funksjonsdyktig

Styret i Enova skal tirsdag 15. april behandle samarbeidsproblemene som har gitt selskapet mye negativ oppmerksomhet etter at Eli Arnstad forlot direktørstillingen i fjor høst.

- Vi har fått beskjed fra selskapets eier, Olje- og energidepartementet, om at vi om tre uker må legge fram en plan for å få Enova funksjonsdyktig, sier styrelederen, professor Jørn Rattsø, til NTB.

Han oppfatter situasjonen slik at ansatte nå driver «et stormløp» mot eget selskap, og han oppfordrer de ansatte til å stoppe dette stormløpet.

Ordknapp hovedtillitsvalgt

Hovedtillitsvalgt for de ansatte i Enova, Anne Guri Selnæs, forberedte seg mandag formiddag til å møte statsråd Åslaug Haga for å legge fram de ansattes syn på konflikten med ledelsen i selskapet.

- Jeg vil ikke snakke om møtet før etter at det er holdt. Men vi ser fram til det møtet, sier Anne Guri Selnæs til NTB.

Hun vil ikke kommentere konflikten, som har fått store medieoppslag de siste dagene og som fikk stor oppmerksomhet i fjor høst da Eli Arnstad gikk av etter å ha blitt beskyldt for mobbing.

Anne Guri Selnæs vil heller ikke si noe til NTB om det konkrete grunnlaget for konflikten. Hun gir bare denne kommentaren:

- Det er utrolig hva man må gjøre for å få et lovlig arbeidsmiljø.

- Udokumenterte påstander

Jørn Rattsø mener at det sentrale spørsmålet i konflikten som nå utspilles i mediene, er påstandene om mobbing, og at de ansatte etter fem måneder ennå ikke har klart å underbygge disse påstandene.
Han mener det er gunstig at Enovas eier, gjennom møtet med de ansattes representanter, får førstehånds kunnskap om samarbeidsproblemene i selskapet.

- Vi er nå midt i en prosess og har fått fullmakt til å lage en plan. Vi skal se gjennom selskapet fra topp til bunn og se hvordan vi kan komme rundt dagens samarbeidsproblemer, sier Jørn Rattsø.