Sterk start på børsuka

Stor optimisme i det internasjonale markedet førte til at hovedindeksen på Oslo Børs steg med 2,0 prosent mandag.

Etter en solid åpning, tok kurven virkelig sats de siste tre timene med handel og endte til slutt på 435,5 poeng, 2 prosent mer enn forrige ukes sluttnivå. Det er ikke mer enn drøye to uker siden hovedindeksen lå nede på skarve 390 poeng.
Oslo Børs fortsetter dermed den gode utviklingen fra forrige uke, godt hjulpet av høy oljepris. Mandag steg den mer enn noen av de toneangivende børsene i Europa og i Asia der både Nikkei og Hang Seng steg over 1 prosent. Også i USA åpnet børsene i pluss mandag. Troen på at finansnæringen endelig skal klare å rydde opp i uføret er nå på vei tilbake.

På en dag med bred oppgang, markerte Norske Skog seg med solid omsetning og en oppgang på 14,5 prosent. Solenergiselskapet REC ble omsatt for over en milliard kroner og gikk fram 5,42 prosent. StatoilHydro var som vanlig mest omsatt og steg 3,37 prosent.

Yara var ett av få selskaper som gikk tilbake mandag, med minus 2,48 prosent. Tandberg Data falt 44,44 prosent etter å ha ligget unaturlig høyt i flere uker etter en kriseemisjon.