Forbud mot å diskriminere funksjonshemmede

Fra nyttår blir det forbudt å diskriminere funksjonshemmede, og alle nye butikker, busser, trikker og tog må utformes slik at de blir tilgjengelige for alle.

PBL i statsråd i dag

Den nye Plan- og bygningsloven blir lagt frem i statsråd i dag kl. 12.15. Byggeindustrien er til stede på pressekonferansen. Følg med på bygg.no utover dagen. Har noen kommentarer - så send dem til: redaksjonen@bygg.no

 

Det er innholdet i forslaget til ny diskriminerings- og tilgjengelighetslov som barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt (Ap) legger fram fredag.

I den nye plan- og bygningsloven, som også legges fram fredag, kreves det at alle publikumsbygg, offentlige og private, skal få universell utforming, slik at de kan brukes av alle. I tillegg krever loven utbedring av eksisterende, offentlige bygg, skriver Aftenposten.

- Det står dårlig til, få offentlige bygg har universell utforming. Barne- og likestillingsministeren og jeg skal lage en prioritert liste over hvor vi skal kreve utbedringer av eksisterende bygg først. Skolebygg er en åpenbar førstekandidat, sier kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp).