Børsvekst for åttende dag på rad

Hovedindeksen på Oslo Børs åpnet opp torsdag. Det er åttende dag på rad med børsvekst. 

De siste sju dagene har det vært oppgang på Oslo Børs. Torsdag formiddag legger hovedindeksen på seg med 0,5 prosent til 424,8 poeng.

Det canadiske oljeselskapet Questerre Energy Corporation fortsatte himmelferden fra onsdagens handel, da selskapet nesten fordoblet sin børsverdi. Etter en snau times handel torsdag er Questerre opp med ytterligere 25 prosent.

Hoppet i oljeprisen på nesten 4 dollar til snaut 105 dollar fatet onsdag og den fortsatte oppgangen på børsene i Asia bidro trolig til at pilene pekte opp også på Oslo Børs.

StatoilHydro-aksjen var opp 0,57 prosent, mens oljeselskapet DNO International fikk hard medfart og ble sendt nedover med 2,16 prosent. Ifølge TDN Finans er det skuffelse i markedet over at selskapet torsdag verken kunne legge fram nye produksjonsmål eller reserveoppdateringer.

Kjell Inge Røkkes Aker Kværner skifter torsdag navn til Aker Solutions og la samtidig fram nyheten om at de har sikret seg en større kontrakt med brasilianske Petrobras. Markedet reagerte med å sende aksjen opp med 1,3 prosent.

DnB NOR var ned 0,86 prosent torsdag formiddag, mens Telenor var opp 0,24 prosent.