Volvos fremtidsmaskin

Maskindesignere i Volvo Construction Equipment har nok en gang fått leke seg med tanken om hvordan Volvos anleggsmaskiner vil se ut og fungere en gang i fremtiden.

Tidligere har vi sett fremtidige utgaver av Volvos gravemaskiner og hjullastere og nå er turen kommet til rammestyrte dumpere. Centaur har Volvo kalt maskinen. De som kan sin greske mytologi vet at Centaur er en skapning med delt menneske- og hestekropp. Med dette navnet ønsker Volvo å si at maskinen både er rask, sterk og intelligent.

Med en meget kompakt front og giganthjul er det ikke så mye med Centaur som minner om dagens Volvo-dumpere. En snerten trapp fra bakkenivå og inn førerhuset er vel også å betrakte som en spennende nyhet.

Volvo ser for seg en nesten lydløs maskin med ultra effektiv hybrid drivkraft. Solpanel vil være en av energikildene og hydraulikk er tilnærmet ikke-eksisterende i Volvos fremtidsmaskin. Der det er hydraulikk, er oljen byttet ut med vann.

Volvo liker også tanken på å skape en rammestyrt dumper hvor man enkelt kan koble fra hengeren og erstatte den med andre applikasjoner. Et over snittet komplisert ballansesystem skal sørge for at fronten står stødig nå byttet skal foregå.

Når det gjelder fart så ser ikke Volvo bort ifra at dumperen kan ha en toppfart på opp mot 70 km/t.