Entreprenør kjemper for erstatning

Entreprenør Svein Raknerud slåss for erstatning etter å ha blitt kastet ut av en korrupt eiendomssjef på Ullevål universitetssykehus.

Han skal ha blitt avist av Ullevål, skriver Aftenposten.

Striden står om rundt 2 millioner kroner i tapt arbeidsfortjeneste, tapt firma, Rakneruds innfrielse av garantiansvar overfor banken og oppreisning. Raknerud tapte erstatningssaken i tingretten, men fikk omkamp i Borgarting lagmannsrett forrige uke.

Raknerud var mannen som sommeren 2004 varslet Aftenposten om det han trodde var misligheter i regi av tidligere eiendomssjef Bjørn Haugseth på Ullevål. Aftenposten avdekket høsten 2004 en rekke uregelmessigheter. I oktober 2006 ble Haugseth dømt til to år og tre måneders fengsel for korrupsjon, men saken verserer fortsatt for retten.

Haugseth kastet ut Rakneruds firma Akron midt i et stort oppdrag høsten 2003, og hyret sin forretningskompis gjennom flere år, konkursrytteren Tomas Karlsson.

Rakneruds firma slet økonomisk, og gikk konkurs etter å ha blitt kastet ut fra Ullevål. Svein Raknerud mener han hadde greid seg om han ikke var blitt kastet ut, og striden i retten står i stor grad om hvor dårlig det sto til økonomisk med Rakneruds firma.