Forskrekket over sikkerhetssvikt på ferjer

Torbjørn Hansen (H) i næringskomiteen på Stortinget er forskrekket over at fem gassferjer får seile til tross for brudd på sikkerhetsforskriftene.

 

Lørdag ble det kjent at fem Fjord1-ferjer fikk seilingsløyve til tross for kritiske mangler i sikkerhetsrutinene. Ferjene seiler på E39 mellom Bergen og Stavanger og fraktet i fjor over 6.300 passasjerer.

- Dette er hårreisende, sier Torbjørn Hansen til Dagbladet. - Det er ikke holdbart at Sjøfartsdirektoratet forlenger sertifikatene til ferjer som ikke er sikre. Ferjene skal tas ut av drift til direktoratet får kontrollert dem, påpeker han.

Hansen mener ressursmangelen i direktoratet er den direkte årsaken til at ferjene har fått grønt lys til å seile. Han krever en redegjørelse fra regjeringen og at noen tar Sjøfartsdirektoratet nærmere i øyesyn.

Statssekretær Øyvind Slåke (Ap) i Nærings- og handelsdepartementet sier de ser alvorlig på saken og at de skal ta en gjennomgang av Sjøfartsdirektoratet. Men han mener informasjon fra direktoratet ikke tilsier at det er fare for liv og helse til sjøs.