Tre større gasslekkasjer

Entreprenører har ifølge Stavanger Aftenblad tre ganger gravd hull på Lyses gassledninger.

Energiselskapet Lyse har siden 2004 driftet Norges største distribusjonsnett for naturgass til private og offentlige kunder i Rogaland. Men først det siste drøye halvåret har selskapet registrert større skader på ledningsnettet. I verste fall kan gassen ta fyr eller samles opp, antennes og eksplodere.

7. mars i år skjedde det et uhell i forbindelse med boligbygging på Bogafjell i Sandnes. Ifølge driftsingeniør Egil Dysjaland i Lyse Infra Drift ble det slått hull i gassledningen under støyskjermingsarbeid ved en ny vei i området. Lekkasjen ble stoppet i løpet av 15-20 minutter, men det tok dagen å ordne opp i skadene. 50 bolighus og Bogafjell skole var uten gasstilførsel i flere timer.

Entreprenøren som forårsaket skaden hadde såkalt gravemelding, men hadde ikke fulgt kravet om å kalle ut en overvåker fra Lyse. Hvis det skal graves nærmere enn seks meter fra gassledningen, skal en overvåker bistå arbeidet.

Dysjaland forsikrer at Lyse ser alvorlig på hendelsene og kaller entreprenørene inn på teppet for en forklaring i ettertid. Entreprenøren må også betale for skadeutbedringene og gasstapet.