Disse bedriftene blir tatt ut

Flere store byggevareprodusenter er på listen over bedrifter som vil bli rammet av en eventuell streik.

 

LO har i dag brutt meglingen med NHO og varsler streik fra onsdag 2. april ved arbeidstidens begynnelse, med mindre Riksmeklingsmannen finner en løsning.

* Innenfor Fellesoverenskomsten for byggfag har Fellesforbundet begrenset uttaket til 137 rørleggerbedrifter med tilsammen 2699 organiserte. Øvrige bedrifter er ikke tatt ut.
* Innenfor Byggindustrien har Fellesforbundet begrenset uttaket til 30 bedrifter med til sammen 2495 organiserte. Øvrige bedrifter er ikke tatt ut.
* Foreløpig er ingen bedrifter innenfor overenskomstene for Asfalt og veivedlikehold og Private Anlegg tatt ut.
* Plassfratredelsen omfatter også organiserte innenfor * Standardoverenskomsten med Handel & Kontor og Tekniske funksjonærer, byggfag med FLT i disse bedriftene.

Varsel om mulig streik for andre tariffområder/bedrifter finnes på NHOs hjemmesider.

Plassfratredelsen omfatter ikke lærlinger. Lærlinger skal utføre sitt arbeid så langt det er mulig og det er viktig at de ikke får avbrudd i sin opplæring. Disse kan permitteres med 7 dagers varslingsfrist, se Hovedavtalens § 3- 2 nr. 2.

Når det gjelder forholdet til uorganiserte arbeidere og funksjonærer, skal de arbeide som normalt. Dersom de ikke kan sysselsettes på rasjonell måte kan de permitteres.