Involvert i problemprosjekt

Et av hovedfirmaene bak oppføringen av ulykkesprosjektet i Ålesund har tidligere vært involvert i en byggetvist etter grunnproblemer.

I 2004 og 2005 prosjekterte Dr. Ing. Steinar Trygstad AS, som sammen med Solheim og Søvik AS sivilarkitekter var ansvarlige for oppføringen av ulykkes-prosjektet i Ålesund, tre tomannsboliger på en myr på Blindheim i Ålesund. Kort tid etter innflytting begynte grunnen under byggene å sige. Boligene ble da stående på stålkjernepeler til fjell med luft under seg.

Saken var på vei til rettssystemet, men advokat Are Opdahl forteller til Byggeindustrien at forsikringsselskapet til Dr. Ing. Steinar Trygstad AS etter hvert betalte ut erstatning til boligkjøperne.

- Jeg kan ikke oppgi noen beløp, men det ligger i sakens natur at mine klienter ble fornøyde. De har flyttet ut og boligene står i dag tomme, sier Opdahl.

Høsten 2006 påpekte advokaten til Byggeindustrien at det burde vært gjort geotekniske undersøkelser før byggestart.

Rådgivende ingeniør Arne Skotheim i Geovest-Haugland AS sier at han ikke kjenner til at det ble foretatt geotekniske undersøkelser av myren før byggestart. Geovest-Haugland var på et senere tidspunkt inne som rådgiver for hva som kunne gjøres etter at myren begynte å synke.