– Minimal sjanse for å finne overlevende

Det brenner nå i hele nedre del av boligblokken i Ålesund. Politiets innsatsleder sier sjansen for å finne overlevende der er minimal.

 

 

Innsatsleder Kjell Kvernseth opplyser at man uansett ikke vil gå inn i den sammenraste boligblokken før eksperter har vurdert situasjonen.

– Det brenner mer og mer i bygget, og det er vanskelig å få slukket brannen. I tillegg har det kommet mer stein på baksiden av bygget som har rystet bygningen. Risikonivået er blitt verre, og risikoaspektet gjør at vi nå starter med ytterligere evakuering fra bygningene rundt, som følge av brannen, sier operasjonsleder Magne Tjønnøy i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Det er en gasstank med propan tilknyttet boligblokken. Både boliger rundt samt en barnehage er nå evakuert. Evakueringen skjer med bistand fra Sivilforsvaret.

– Brannvesenet står på ti meters avstand og driver slukningsarbeid derfra. Ingen tør gå inn i bygningen som fortsatt brenner. Bygningen er sklidd langt ut i veien. Betongsøylene som bærer verandaene er knekt tvers av. Det ligger møbler slengt ut i veien, sier NTBs reporter på stedet.
Fylkesgeologen i Møre og Romsdal ankom ulykkesstedet klokka 9.20. Politiet har bedt om hjelp fra en alpin fjellredningsgruppe, bygningsentreprenør og ruinhunder fra NORSAR (Norwegian Search and Rescue).

Fem personer er savnet. Ålesund kommune har opprettet pårørendetelefon 70 11 87 00.