Dansk oppussing endte med katastrofe

En huseier i Aalborg i Danmark ville pusse opp og gjøre jobben selv, men det gikk så katastrofalt galt at hele huset måtte rives. Forsikringsselskapet nekter å betale erstatning, skriver nettstedet epn.dk.

 

I påsken ble huset jevnet med jorda av sikkerhetsmessige årsaker. Det dreide seg i utgangspunktet ikke om noen falleferdig rønne, for før den lite nevenyttige eieren gikk løs på bygningen, var den taksert til 1,3 millioner kroner.

Huseieren drev med gravearbeid i kjelleren, da huset skjærtorsdag begynte å synke og fasaden slo sprekker. Politiet kom til stede og fikk sperret av området, og fagfolk fant etter kort tid at huset var påført så store skader at det ikke sto til å redde.

- Hvis man graver ut slik at huset blir ustabilt, kan forsikringsselskapet si at riktig nok dekker det plutselige skader. Men hvis skadene skyldes ukorrekt utført arbeid, dreier det seg om grov uaktsomhet, og det dekkes ikke, sier forsikringsekspert Helle B. Pedersen.

Saken får ifølge epn.dk. spesielt ulykkelige følger for en kvinne som var leietaker i huset og bodde der sammen med sine to barn. De måtte flykte ut da huset begynte å bryte sammen, fikk ikke med seg noen av sine eiendeler - og var ikke forsikret.