- Skadetall må få konsekvenser

Byggmesterforbundet mener reduserte tall for byggskader må få konsekvenser for ny Plan- og bygningslov. 

På bakgrunn av at SINTEF Byggforsk har fremlagt reviderte og langt lavere tall på byggskader har Byggmesterforbundet i dag rettet en henvendelse til Kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa.

Byggmesterforbundet er ikke overrasket over at tallene nå er sterkt modifisert og mener at dette må få konsekvenser for forslagene til ny Plan- og bygningslov.

Det vises til rapport fra Sintef Byggforsk hvor tidligere anslag på byggskader reduseres kraftig ned fra 15 milliarder til 4 milliarder.

Norges Byggmesterforbund er ikke overrasket over at de tall som det tidligere er henvist til er grovt feilaktig og har i dag henvendt seg til departementet med en anmodning om at dette må få konsekvenser for de varslede endringer i Plan- og bygningslov.

I prosessen med ny Plan- og bygningslov er det fra myndighetenes side referert til Sintef Byggforsk’s 15 milliarder som en begrunnelse for endringer i loven. Nå er det bekreftet fra Sintef Byggforsk at tallmaterialet er feil.

Forbundet anmoder derfor om at departementet vurderer om grunnlaget for de relativt omfattende, kostnadskrevende og til dels byråkratiserende endringer som antydes i nytt lovforslag, vurderes på nytt.