Speer jr. vil modernisere OL-arena i Berlin

Sønnen til Adolf Hitlers sjefarkitekt Albert Speer står bak planer om å modernisere arenaen hvor Norges «bronselag» slo Tyskland under OL i 1936.

 

Albert Speer junior (73) har lagt fram planer om å gjøre forfalne Post-stadion i sentrum av Berlin om til en moderne arena.

Fotballklubben Tennis Borussia Berlin, som spiller på fjerde nivå, bruker arenaen som sårt trenger en oppussing. Etter planene skal stadion ta 16.000 tilskuere og stå ferdig til sommeren 2009. Prislappen er 130 millioner kroner.
En investor skal allerede være med på laget, men ifølge avisen Tagesspiegel er de lokale myndighetene skeptiske.

- Om Tennis Borussia hadde kommet til oss med disse planene for fem år siden, så ville vi ha vært interessert, sier bydelen Mittes ordfører Christian Hanke.
I sine storhetstider tok Post-stadion 60.000 tilskuere, og den var fullsatt da det norske landslaget slo ut Tyskland med 2-0-seier i gruppespillet i 1936. Adolf Hitler var da blant tilskuerne. Det norske laget sikret senere bronse med seier over Polen i kampen om 3.-plass.

I senere år er det gått nedover med den gamle arenaen. Siden Hertha Berlin byttet hjemmebane i 1990 har anlegget forfalt drastisk.