Solberg: Fullt mulig med borgerlig samarbeid

Høyres leder Erna Solberg sier det er fullt mulig med borgerlig samarbeid etter valget, selv om det spriker mye på forhånd. Hun oppfordrer Frp, men også V og KrF, til å vise smidighet og ikke bare hamre inn forskjeller.

I en politisk rolig påskeuke har det de siste dagene vært en ny runde om mulige regjeringskonstellasjoner i forbindelse med valget høsten 2009. Solberg selv utløste den nye omdreiningen på regjeringsspekulasjonene ved å konstatere av hun er statsministerkandidat i en borgerlig flertallsregjering.

- Vi har tidligere gått til valg uten å ha en klar kandidat. Det gjør vi ikke igjen, sier Høyres leder til NTB. Hun legger til at det påhviler alle de fire opposisjonspartiene et ansvar for å danne en borgerlig regjering, dersom de til sammen får flertall ved valget.

Venstre leder Lars Sponheim var ikke sen med å betakke seg for at Solberg skulle være Venstre favorittkandidat i en slik situasjon og trakk heller fram Per-Kristian Foss som sin mann. Til VG sier Sponheim at Høyres leder ikke har statsministerevner.

Solberg repliserer kort at Sponheim bør konsentrere seg om politikken, ikke hvem Høyre vil ha som sin egen statsministerkandidat.