Sier ja til mer konkurranse i kommunene

Hver femte norske ordfører og rådmann ønsker å konkurranseutsette flere kommunale oppgaver. Ap-ordførerne er minst entusiastiske.

 

Undersøkelsen fra NorgesBarometeret viser et ønske fra Kommune-Norge om å la flere av de kommunale tjenestene bli konkurranseutsatt, skriver Nationen.

21,2 prosent av de 338 spurte rådmenn og ordførere ønsker å benytte konkurranseutsetting i større grad enn hva de gjør i dag. 67,2 prosent ønsker å benytte dette i samme grad som de gjør i dag, viser den ferske undersøkelsen.
Tallene viser at det er ordførere fra Arbeiderpartiet som har minst lyst til økt konkurranseutsetting. Bare 9,4 prosent av disse ønsker å konkurranseutsette mer enn i dag. De mest positive er ordførere fra Frp, der halvparten av de spurte ordførerne ønsker mer konkurranseutsetting.

Halvparten av de spurte SV-ordførerne ønsker mindre konkurranseutsetting enn hva som er tilfelle i dag. Undersøkelsen viser også at Robek-kommuner, som er satt under statlig økonomisk kontroll, er mindre skeptiske til mer konkurranseutsetting enn andre kommuner.

- Det er jo interessant. Det er tydelig at Robek-kommunene vurderer konkurranseutsetting som en mulighet til å spare penger, sier Øystein H.S. Moen i NorgesBarometeret.