- Tilfredsstillende Statens vegvesen

Samferdsels- departementet forsikrer Stortinget om at Statens vegvesen i dag er en organisasjon med klare ansvarsforhold, og styringssystemer som «i hovudsak er tilfredsstillande».

Departementet kommer med denne vurderingen i en stortingsproposisjon som ble lagt fram fredag, og som blant annet omhandler en rapport fra konsulentselskapet Agenda Utredning & Utvikling om Statens vegvesen og raset i Hanekleivtunnelen på E18 i Vestfold 25. desember 2006.

Samferdselsdepartementet konstaterer at Agenda fant svakheter ved ansvarsforhold og styringssystemer i forbindelse med byggingen av Hanekleivtunnelen, men at det ikke er funnet tilsvarende svakheter på andre prosjekter fra den samme tidsperioden.

Departementet mener dette kan tyde på at det var spesifikke problemer knyttet til dette konkrete prosjektet, og ikke nødvendigvis et problem som var gjennomgående i hele organisasjonen.

Departementet skriver også at problemene med uklare ansvarsforhold i Hanekleivprosjektet, ikke synes å kunne oppstå med den organiseringen veisektoren har i dag, der produksjonsvirksomhet ikke lenger er en del av oppgavene i Statens vegvesen.