Fire vil bygge tunneler

Torsdag var det tilbudsåpning på tunnelentreprisen på prosjektet riksveg 662 Haukabøen. Fire entreprenørfirma hadde levert inn tilbud og Skanska var lavest. 

Tunnelentreprisen består av drivinga av de to tunnelene, Haukabøtunnelen på 850 meter og Nakketunnelen på 276 meter, bygging av 4 portaler og bygging av til sammen ca 400 meter tilstøtende veger.

Tilbudene varierte fra 85,3 – 99,6 mill. kroner. Det laveste tilbudet var i tråd med byggherre-overslaget. Prisene er uten mva. Elektrotekniske installasjoner skal lyses ut som egen entreprise.

Det er entreprenørfirmaene Hæhre Entreprenør as, Mesta as, Skanska Norge as og Veidekke Entreprenør as som har levert inn tilbud. Skanska Norge as hadde det laveste tilbudet.

- Sett i forhold til vårt byggherreoverslag så er vi er godt tilfreds med det laveste tilbudet vi fikk inn. Vi er også fornøyd med at såpass mange entreprenører ville delta i konkurransen om å bygge tunnelene, sier byggeleder Odd Arild Lindseth.

Han forteller videre at tilbudene nå skal evalueres før vi har ei innstilling klar. Vår innstilling med begrunnelser skal så sendes til Vegdirektoratet for godkjenning. Vi tar sikte på å skrive kontrakt med valgt entreprenør i begynnelsen av mai, og arbeidet skal etter planen starte i andre halvdel av mai.

Også prosjektleder Halgeir Brudeseth er fornøyd med tilbudsåpninga i dag.

- Parallelt med evalueringa av tunneltilbudene skal vi nå ha en gjennomgang av alle element i prosjektet. Vi kan dermed si noe mer om totaløkonomien i prosjektet i begynnelsen av april, forteller Halgeir Brudeseth.