Første kontrakt til Risa Rock

Lyse tildeler Risa Rock kontrakten for bygging av Jøssang kraftverk med forbehold om at styret i Jørpeland Kraft godkjenner avtalen innen 1. september 2008.  

Dette er den første kontrakten nystartede Risa Rock får, og administrerende direktør Hans Olav Storkås er strålende fornøyd med gjennombruddet.

- Prosjektet er for oss en milepæl og vil markere den operative starten på et nytt spennende firma i Risa konsernet. Det vil skape 50 nye arbeidsplasser og vil være en god plattform for videre utvikling av selskapet. Vi er glad for at Lyse/Jørpeland kraft har valgt et nytt lokalt firma i konkurranse med de store riksentreprenørene, sier Storkås til Byggeindustrien.

Prosjektet omfatter totalt 6,2 km tunnel med 500 meter adkomst inn til kraftstasjonen. Varigheten på kontraktsarbeidene er ca 2 år med planlagt oppstart høsten 2009. Forventet årsproduksjon i kraftstasjonen er 85 Gwh.

Kontrakten er rundt 185 MNOK, og avtalen blir undertegnet torsdag 13. mars.

Jørpeland Kraft eies i fellesskap av Lyse og Scana Steel Stavanger med henholdsvis 66,7 % og 33,3 %.

Produksjonsdirektør Arne Aamodt i Lyse viser til at partene i klimaforliket er enige om at Norge skal gjenoppta drøftingene med Sverige om grønne sertifikater med en avklaring innen 1. juli 2008:

- Hovedproblemet for oss nå er frykt for at Jørpelandsutbyggingen kan bli utelukket fra en nær forestående støtteordning dersom utbyggingen igangsettes før denne ordningen er kjent eller bestemt. Det er avgjørende for lønnsomheten i prosjektet å få mer klarhet i hvilke rammebetingelser/ støtteordninger som vil gjelde for utbygging av ny vannkraft, sier han.