Vann skaper problemer

På grunn av mye nedbør og snøsmelting, er det mye vann på deler av anleggsområdet hvor Statens vegvesen bygger ny firefelts E6 fra Skaberud til Kolomoen. 

Dette vil ha minimal betydning for anleggets framdrift ettersom anleggsarbeiderne tar påskeferie torsdag kveld. Trafikken på eksisterende E6 og på det lokale vegnett går som normalt.

De store vannmengdene har gjort at Hæhre Entreprenør AS har måttet innstille noe av anleggsdriften, og selskapet har dermed gjort noen omdisponeringer av arbeidsmannskapet.

– Dette gjelder blant annet bygging av ny Vikselv bru hvor arbeidene nå er stanset. Anleggsarbeiderne som jobbet der er nå satt til andre oppgaver. I tillegg er flere av anleggsveiene på anleggsområdet gått i oppløsning som følge av store vannmengder og teleløsning, sier assisterende byggeleder Harald Fagerheim i Statens vegvesen.

Ikke konsekvenser for fremdriften
Så sant anleggsområdet vil ha vann i lang tid, vil problemene som vannmengdene nå har skapt ikke få konsekvenser for framdriften.

– Vannmengdene har først i dag onsdag ført til noe problemer på anleggsområdet, og vi håper vannet har trekt seg tilbake i løpet av påsken. Ettersom anleggsarbeiderne har fri på fredager, i tillegg til at de har planlagt fri hele påskeuka, vil anlegget i så fall kun gå med noe redusert arbeid i dag og i morgen, forteller Fagerheim.

Ikke konsekvenser for trafikken på E6
Det er foreløpig ingen fare for at vannmengdene i området får konsekvenser for trafikken på eksisterende E6 og andre lokale veger.