Papirmaskin på Follum legges ned

Bedriftsforsamlingen i Norske Skog har vedtatt å legge ned den ene papirmaskinen på Follum Fabrikker ved Hønefoss.

 

- Eierne har sviktet Follum. De har valgt feil strategi, sier hovedtillitsvalgt ved Follum og konserntillitsvalgt i Norske Skog, Stein-Roar Eriksen til NTB.

Avgjørelsen om å stenge den ene av tre papirmaskinen ble tatt med stemmefordelingen elleve mot sju av bedriftsforsamlingen onsdag.
Petter Stordalen, som sammen med to andre eier 6 prosent i Norske Skog gjennom selskapet Unionen, dukket opp på selskapets hovedkontor rett før beslutningen ble kunngjort.

- Nedleggelsen løser ikke problemene ved Follum. Oppmerksomheten må nå være rettet mot å bli kvitt gjelden. Det må være hovedsaken, sa Stordalen som ble hilst med klappsalver og jubel fra Follum-ansatte som var til stede i forbindelse med møtet i bedriftsforsamlingen.

De ansatte har advart kraftig mot en slik løsning. Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen har på sin side lovet lønnsom drift ved Follum selv med bare to av tre papirmaskiner i virksomhet.

Norske Skog, som er en av verdens største papirprodusenter, er i alvorlige problemer for tiden: Milliardsprekk på byggingen av en ny papirmaskin i Brasil, et negativt resultatvarsel for første kvartal, misfornøyde eiere, skyhøy gjeld og en aksjekurs på bunnivå.