Maskinslipp i Las Vegas

Tirsdag startet årets store maskinmesse. Conexpo i Las Vegas samler denne uken tusenvis av maskininteresserte fra hele verden.

En kjapp titt på Conexpo-con/aggs utstilleroversikt forteller at alle de store internasjonale anleggsmaskinleverandørene er på plass.

Maskingigantene er imidlertid ikke aleine på messeområdet. Nesten 2000 utstillere kjemper om oppmerksomheten til de rundt 125 000 besøkende. Og store maskiner krever store områder, nærmere bestemt 212 000 kvadratmeter.

Det er vel ikke spesielt overraskende at få av utstillerne har sitt utspring i Norge. Ting tyder på at Moxy er den eneste norske kortet under messen (arrester oss gjerne). Hvor mange nordmenn som har tatt seg turen til Las Vegas på vegne av internasjonale maskinprodusenter eller som kunder er usikkert, men vi vet at blant annet Pon Equipment er på plass med en delegasjon på over 60 personer.

Vi kommer tilbake med en stor reportasje fra messen i nr. 5 av Byggeindustrien.
Der kommer det intervju med flere av de store leverandørene. Det ble avslørt mange verdensnyheter på messen, ikke minst presenterer flere nå mer miljøvennlige maskiner.