Festforestilling med Operahuset i hovedrollen

Bentein Baardson, regissør for Norges hittil største kulturbegivenhet, karakteriserer åpningen av Operaen som en festforestilling der huset har hovedrollen.

 

Lørdag 12. april fylles huset med dignitærer fra inn- og utland for den storstilte feiringen, som blir gjenstand for en maratonsending på NRK.

Bentein Baardson, som også var heldig ansvarlig for åpnings- og avslutningsseremoniene under Lillehammer-OL, ble ikke motsagt, verken av operasjef Bjørn Simensen eller ballettsjef Espen Giljane, som begge gleder seg stort til å vise Norges nye nasjonalbygg for verden.

- Dette blir en festforestilling der operahuset har hovedrollen. Vi skal bevege oss mellom de storslagne numrene på hovedscenen, fange noe av feststemningen i foajeen, men også komme bak i kulissene og vise fram husets kriker og kroker, sier en storfornøyd Baardsen.

1.305 gjester skal overvære åpningsgallaen fra salen, etter at kong Harald har «klippet snora». Blant dem representanter fra de skandinaviske kongehus, nordiske statsledere, inviterte gjester fra det offentlige Norge og Kultur-Norge.
- Men også 200 publikummere som har kjøpt billett gjennom loddtrekning, og gjester fra landets kommuner, kan glede seg over forestillingen, sier en like fornøyd operasjef, Bjørn Simensen.