Kynningsrud og Stangeland sammen om kran

Kynningsrud Kran og Stangeland Kran skal markedsføres under samme navn og ledelse som i dag, men samles i det felleseide holdingsselskapet Nordic Crane Group AS.

 

Kynningsrud er først og fremst posisjonert i løft for byggentreprenører, tungindustri, petrokjemisk industri og vindmøllemarkedet i Norge og Sverige. Stangeland har sin styrke innen oljerelatert virksomhet i tillegg til bygg og industri langs hele kysten av Norge.

Med nesten 300 mobilkraner/lastebilkraner vil gruppen være markedsledende i det skandinaviske markedet. I Norge vil det sammenslåtte selskapet ha virksomhet langs hele norskekysten - fra Halden i sør/øst til Hammerfest i nord. På svensk side vil selskapet ha sin hovedaktivitet i syd- og mellom Sverige. Gruppen vil ha 375 medarbeidere og forventes å få en omsetning på ca. 650 MNOK i 2008.

I en kapitalkrevende bransje ser Kynningsrud Kran og Stangeland Kran mange fordeler og store muligheter ved å benytte felles ressurser for å videreutvikle selskapene - til beste for kunder, ansatte og samarbeidspartnere.

Harald Kynningsrud og Olav Stangeland uttaler at etableringen av Nordic Crane Group er et viktig strategisk grep for å bli en enda bedre samarbeidspartner for kundene.
Felles maskinpark og organisasjon gir økt leveringsdyktighet og evne til å betjene nåværende og nye kunder, samt stordriftsfordeler på kostnadssiden.

Samarbeidet gjelder bare kranvirksomheten. Øvrige virksomhetsområder i de to familieeide konsernene omfattes ikke av denne avtalen.