Flere passasjerer og større overskudd

I fjor reiste 50,4 millioner passasjerer med NSBs persontog. Det er en oppgang på 5,1 prosent sammenlignet med året før. 

Målt i personkilometer er veksten på 8,5 prosent, opplyser NSB. Ifølge selskapet velger flere og flere toget når de skal reise langt.

Passasjerveksten i NSBs regiontog er høy, det er vekst i salg av interrailbilletter, og reiseselskapene melder at de har høy etterspørsel etter charterreiser med tog som ble introdusert i løpet av året.

NSBs godstogvirksomhet hadde også en positiv utvikling i 2007 med en vekst på 5 prosent. Veksten begrenses imidlertid av manglende krysningsspor og terminalkapasitet.

NSBs busser fraktet i fjor 111 millioner reisende mot 103,6 millioner i 2006, en vekst på 7,1 prosent.

Også økonomisk ble fjoråret et greit år for det gamle statsselskapet. Årsresultatet endte på 545 millioner kroner, en bedring på 34 millioner kroner fra året før. NSB betalte utbytte til eier på til sammen 380 millioner kroner i 2007.

Samlet er driftsresultatet for konsernet 731 millioner kroner, som er 63 millioner kroner bedre enn fjoråret. 45 millioner kroner av bedringen skyldes økte salgsgevinster.

NSB-konsernet oppnår en avkastning på egenkapitalen på 8,1 prosent. Dermed er selskapet over eiers krav på 7,2 prosent. NSB-konsernets omsetning steg med 9 prosent i 2007 til 10 milliarder kroner.