Skagen Brygge

Skagen Brygge

Skagen Brygge
Sted: Haugesund
Prosjekttype: Nybygg boliger
Totalkostnad eks mva: Ca 140 mill kroner
Areal: 6.970 kvm
Byggherre: B&V Hasseløy
Totalentreprenør: B&V Entreprenør
Arkitekt: Arkitektkontoret Brekke Helgeland Brekke
Rådgivere: RIB (betong og stål): Nordbø & Seglem - RIVA, RIBr: Cowi

Underentreprenører og leverandører: Grunnarbeider og VA: Vassbakk & Stol - Taktekking: Protan Bygg og Tak - Maler: Risanger & Sønn - Parkett og fotlist: Bo Andren - Glassfasade: Kraft Glass & Aluminium - Balkongdører og skyvedører: NorDan - Innvendige dører: Swedoor - Rørlegger: Karsten Bjelland - Ventilasjon og blikkenslager: Nord-Rogaland Blikk & Ventilasjon - Elektro: Siemens - Brannisolering: NR Brannisolering - Brannport: HABY Norske Sjalusier - Brannluker: KK Byggsystemer - Rekkverk: Hamre - Låsesystem: Sikring og Låseservice - Ståldører: NORFO - Boder: Troax - Leddporter garasje: Maskin og montasje - Kjøkken og bad: Sandvold l Vinduer: Frøyland Produkter

Skagen Brygge ligger helt vest på Hasseløya i Haugesund. Prosjektets første byggetrinn består av åtte bygg med til sammen 70 leiligheter.

Fire av de åtte byggene ligger i øst-vest retning fremme på bryggekanten. De fire andre ligger høyere opp bak disse, i sørvest-nordøst retning. Fra leilighetene i de bakerste byggene er det sikt utover sjøen mellom byggene på bryggekanten.

70 leiligheter
Markedsansvarlig Svein O. Vik i Budeng & Vik Entreprenør AS forteller at leilighetene i første byggetrinn har en samlet salgsflate på 6.022 kvadratmeter. Det neste byggetrinnet omfatter to bygg med til sammen 22 leiligheter.

Total byggekostnad for byggetrinn 1 er cirka 140 millioner kroner ex mva. Det er Budeng & Vik Hasseløya AS som er tiltakshaver. Byggene er tegnet av Arkitektkontoret Brekke Helgeland Brekke, og bygges av Budeng & Vik Entreprenør AS i totalentreprise. Det var byggestart i mai 2006. To av byggene var ferdige i januar i år. De andre skal stå ferdige i juni.

Sol og utsikt
Leilighetene varierer fra 84 til 180 kvadratmeter. Salgsprisen har variert fra 22.000 til 35.000 kroner per kvadratmeter. Standarden er ifølge Vik høy og det er mulig med tilvalgsløsninger. Den vestvente beliggenheten gir meget gode solforhold og alle leilighetene balkonger eller terrasser. Fra leilighetene er det utsikt mot Vibrandsøy, Risøya og Nordsjøen.

Mellom de enkelte byggene og mellom de to radene med bygg er det pent opparbeidete uteområder med natursteinsmurer, beplantning, sittegrupper og belysning.

Rød tegl
Tomten har fjellgrunn. Bygningskroppene er tilnærmet rektangulære. I noen av byggene ligger leilighetene på tvers i bygget, i andre på langs. Bærende konstruksjon er plasstøpt betong, hulldekker og noe stål. Øverste etasje har lettak av Q-dekker. Takene er tekket med Sarnafil. Fasadene består av rød tegl (med røde fuger) og noe platekledning. Innvendig er det vegger av malt gips og flis og parkett på gulv.

Gass
Alle leilighetene kan bruke gass til oppvarming. I noen er det også satt inn gasskomfyrer (tilvalg). Noen av leilighetene i øverste etasje har delvis innglassede terrasser. Byggene er fullsprinklet. For å få et godt inneklima har leilighetene sentralstøvsuger og takskap. For å få et rimelig vedlikehold har byggene tilnærmet vedlikeholdsfrie fasader.

Ifølge Vik har Skagen Brygge betydd stor kompetanseøkning for Budeng & Vik. – Vi har bygget opp kompetanse i flere ledd, blant annet på kundebehandling og tilvalgsløsninger og på mur og flislegging.

Gode uteareal
Sivilarkitekt Thomas Brekke i Arkitektkontoret Brekke Helgeland Brekke forteller at det er lagt stor vekt på å skape gode uteareal på Skagen Brygge. – Det har vært viktig at byggene fremme på kaikanten ikke stenger for utsikten for byggene lenger inne på tomten. Utformingen gjør også at turområdet på Hasseløya har blitt betydelig større. De rødlige teglfasadene ser ensfargete ut på avstand, men på nært hold ser man at de har fin variasjon.

Tekst og foto: Ole Harald Dale


Flere prosjekter