Krever økt satsing på jernbane og skogvern

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) får overrakt en lokførerlue og et krav om mer penger til jernbane når hun ankommer regjeringens budsjettkonferanse på Thorbjørnrud søndag ettermiddag.

Natur og Ungdom aksjonerer langs veien til konferansesenteret på Jevnaker.

- Fem steder langs veien vil regjeringens medlemmer bli møtt med bannere og plakater med våre hovedkrav, som er mer penger til skogvern og økt satsing på jernbane, sier leder Ingeborg Gjærum i Natur og Ungdom til NTB.

Sammen med AUF og Senterungdommen vil de møte samferdselsministeren før budsjettkonferansen starter for å overrekke henne en lokførerlue og krav om mer penger til jernbane. Gjærum har godt håp om at deres krav vil bli hørt.

- Vi har store forventninger til at det skal komme mer penger til disse områdene i budsjettet. Kravene representerer viktige løsninger på utfordringer som tap av biologisk mangfold og klimaproblemer, sier hun.

Natur og Ungdom vil blant annet kreve at det må bygges dobbeltspor i det såkalte intercitytriangelet, som gjelder strekningene Oslo-Halden, Oslo-Skien og Oslo-Lillehammer.

Ungdomsorganisasjonen trekker fram skogvern som en annen sentral utfordring.
- Stortinget har sagt at vi må stanse tap av planter og dyr innen 2010. Vi vet at halvparten av dyr og planter er å finne i skogen, og det trengs et kjempeløft om vi skal nå målsettingene, sier Gjærum.