Jenter til realfag

På Elektronikk- og kybernetikkdager ved NTNU var det stor interesse fra realfagsinteresserte jenter.

For andre år på rad inviterer NTNU realfagsinteresserte jenter fra videregående skole til Elektronikk- og kybernetikkdager 9.-10. mars. I år har interessen for arrangementet vært så stor at antallet deltakere måtte begrenses til 110 av kapasitetshensyn. Jentene kommer fra alle landets kanter.

- I fjor økte antallet kvinnelige søkere til programmene med 60 % ", sier førsteamanuensis ved Institutt for elektronikk og telekommunikasjon Bojana Gajic.

Målet med tiltaket er å gi jentene et innblikk i sivilingeniørutdanningen ved NTNU, med fokus på studieprogrammene Elektronikk og Teknisk kybernetikk som tradisjonelt har få kvinnelige søkere.

Sivilingeniørutdanning innen Elektronikk og Teknisk kybernetikk gir jobbmuligheter innen alt fra medisinsk teknologi, trådløs kommunikasjon og romfart, til musikkteknologi, miljøovervåkning og oljeutvinning. Næringslivet har stort behov for sivilingeniører og det er få kvinner i bransjen. Derfor har NTNU som mål å rekruttere flere jenter til sivilingeniørstudiene.