Rekordår for Ølen Betong

2007 ble historiens mest aktive for Ølen Betong AS. Driftsinntektene passerte 370 mill. kroner med et resultat på over 30 mill.

- Nå er vi gått inn i enda et år med høy aktivitet og god ordrereserve,sier fornøyd Arne Haldorsen som kunne presentere resultatene for 2007 for bedriftens styre.

Driftsinntektene hadde økt fra 265,3 mill til 370,7 millioner kroner.

- Driftsresultatet ble på hele 30,9 millioner mot 21,2 mill kroner i foregående år. Gledelig er det også å konstatere at den store aktiviteten ser ut til å holde seg i 2008 med en god ordrereserve ved årets begynnelse, sier han.

I tillegg til stor aktivitet ved alle de faste fabrikkene så var det to samarbeidsprosjekter som var viktige for utviklingen.

- Betongleveransene til kraftutbyggingen i Saudafjellene har pågått for fullt fra 2005 til i dag, men trappes nå ned. Her har bedriften hatt samarbeid med Brødrene Selvik AS, og Ølen Betong har hatt totalansvaret for prosjektet og driften av blandeverket. På Sørlandet har Ølen Betong AS et joint venture samarbeid med Ribe Betong AS og leverer alle ferdigbetong til utbyggingen av OPS E18 Grimstad-Kristiansand. Totalt skal 200.000 kubikkemeter betong leveres. Begge samarbeidprosjekjtene har gått godt, også samarbeidet bedriftene i mellom, legger Haldorsen til.

Bedriften satsing i Russland går etter planene og fabrikken skal ha en offisiell åpning i mai/juni.

- Med tanke på 2009/10 så kan det se ut som det kommer enkelte skyer på himmelen. Det er en tendens at større vei og tunnelprosjekter utsettes av Vegdirektoratet. Dette bekymrer ledelsen som på sikt vil gi lavere aktivitet. Kontinuitet er viktig for å opprettholde kompetansen i bransjen samt jevn produksjon, mener Haldorsen.