Fire konkurrerer om Kårstø-kontrakt

I dag ble det klart at fire selskaper har kvalifisert seg til å gjøre tekniske forstudier (FEED-studier: Front End Engineering and Design) for CO2 fangstanlegget som skal bygges på Kårstø. 

De av leverandørene som i neste omgang finnes best skikket etter evaluering av forstudiene, vil være med å konkurrere om å få byggekontrakten for fangstanlegget til gasskraftverket på Kårstø.

Gassnova SF sendte den 29. februar ut invitasjon til 4 selskaper og disse har nå bekreftet at de ønsker å være med å konkurrere om å bli den som skal få bygge fangstanlegget på Kårstø.

- Prosjektgruppa som blir ledet av prosjektdirektør Ole Rønning har siden midten av januar jobbet med de innkomne søknadene, forteller administrerende direktør Bjørn-Erik Haugan.

Dette har vært et omfattende arbeid påpeker han, men vi er trygge på at vi går videre med de fire mest kvalifiserte selskapene.

- De fire selskapene som nå påbegynner arbeidet med tekniske forstudier er: HTC Purenergy Inc. og Bechtel Overseas Corporation fra Canada/USA, Aker Clean Carbon fra Norge, Flour Daniel Construction Company fra England/USA og Mitsubishi Heavy Industries, LTD. fra Japan, opplyser Haugan.