Lønnsoppgjøret starter

Lønnsoppgjøret mellom NHO og LO starter onsdag 5. mars og omfatter 130 overenskomster i privat sektor - herunder byggenæringen. 

LO har sagt opp overenskomstene til utløp 31. mars kl 24.00, og en eventuell streik kan tidligst skje fra dette tidspunktet.

Eventuelle permitteringer som følge av streik i egen bedrift må varsles med 14 dagers frist og sendes ut før påske. Bedrifter som må permittere pga streik i annen bedrift, må varsle dette så snart som mulig når dette blir avklart.

- Rutinemessig oppfordrer vi medlemsbedriftene til allerede nå å vurdere driftsmessige konsekvenser av en eventuell streik rundt 1. april. Det kan være spørsmål om varsel til kunder, fristforlengelse, betinget permittering, omorganiseringer, stansing av prosjekter eller søknad om dispensasjon for prosjekter som berører liv eller helse. Ansatte som skal ut i streik må bidra til at bedriftens materiell og verdier blir sikret før de forlater arbeidet, skriver BNL på sin hjemmeside.

LO har besluttet at et eventuelt anbefalt meklingsforslag skal ut på uravstemning. Denne vil trolig finne sted i slutten av april. Bedriften bør derfor også vurdere konsekvenser av en mulig konflikt på dette tidspunkt og tiltak i den forbindelse.