Velkommen til Byggedagene

Onsdag morgen åpnet Byggedagene på Radisson SAS Plaza hotell i Oslo. Dette er tidenes største arrangement i sitt slag. Tar vi med dem som kommer innom for å se på utstillingene, regner vi med at nærmere 1 000 mennesker vil være innom ett eller flere av arrangementene som avvikles over to dager. Ca. halvparten er med på ByggeGalla-arrangementet onsdag kveld.

Det er ikke tvil om at temaet denne gangen har vakt stor interesse. Energi, miljø og klima slår ut på så mange områder, og byggenæringen er kanskje den næringen som myndighetene må bruke for å få kontroll over utviklingen. Byggenæringen har i alle fall tatt utfordringene.

Det har ellers skjedd mye i byggenæringen det siste ti-året. Utleie av både utstyr og personell er i dag en betydelig faktor i byggenæringen. Så langt er det øst-europere - og kanskje særlig polakker - som har bidratt til at næringen har kunnet levert alle de prosjekter som har vært igangsatt. I fremtiden er det kanskje kinesisk arbeidskraft vi må stole på? Mange er spent på hva Victor Normann mener med det.

Det er i det hele tatt mange spennende innlegg. For første gang vil vi på bygg.no bringe disse live. Første del av vår satsing på Bygg-TV er dermed et faktum.

Følg live-sendingene fra byggedagene her