Steinsvikhagen

Steinsvikhagen

Steinsvikhagen
Sted: Bergen
Prosjekttype: Nybygg bolig
Totalkostnad eks mva: 83 millioner kroner
BTA: 8.800 kvm
Byggherre: NCC Bolig
Totalentreprenør og prosjekteringsleder: NCC Construction
Arkitekt: LINK arkitekter
Rådgivere: RIB: Jacobsen Prosjekt Team - RIE: Bergen Elteknikk - RIV: Techmentor - VENT: Hamstad - RØR: TIAS - RIAku: Kilde Akustikk - RIBr: Opticonsult
Underentreprenører og leverandører: Oppmåling: Skanska Survey - Grunnarbeider: NCC Anlegg - Betongelementer: Spenncon - Gulvstøp: Industrigulvspesialisten - Sveising: Heldal Mek. - Tømrer: Byggmesteren Vest - Takleverandør: Planmo Lett-tak - Taktekking: Taktekker Drengenes - Innglassing: Accord Glass & Bygg - Maling og gulvlegging: RsV Maling og Gulv - Muring og flislegging: StorBergen Mur & Flis - Ventilasjon: Hamstad l Rørlegger: Bergen Tekniske Installasjoner - Elektro: Bergen El-teknikk - Branntetting: Firesafe - Kjøkken: Sigdal Kjøkkensenter - Porter: Hørmann - Heiser: Schindler Stahl Heiser - Utstyrsleverandør: Cramo - Fliseleverandør: Flisekompaniet Bergen - Vinduer og skyvedører: NorDan - Gulvstøp og flytsparkling: IndustriGulv Spesialisten - Byggeweb: Asplan Viak - Energi: Norsk Energi l Forskaling: R. Hansmark - Maskinutleie: Bautas - Isolasjon: Sundolitt - Fjernvarmegrøft: Cowi Fjernvarme: BKK Varme - Armering: Macon

I boligprosjektet Steinsvikhagen på Råstølen i Fana har NCC Construction innglasset de aller fleste balkongene.

Prosjektleder Øystein Bårtvedt forteller at Steinsvikhagen består av tre bygg med til sammen 68 leiligheter. 56 av dem har innglassede balkonger. Balkongene ligger mot sør og vest og er langt større enn det som er vanlig. De største leilighetene i toppetasjene har 100 kvadratmeters takterrasser.

83 millioner kroner

To av de tre byggene er på fire etasjer pluss parkeringsetasje. Det tredje bygget er på tre etasjer samt parkeringsetasje. NCC Constructions entreprisekostnad er på 83 millioner kroner ex mva. Tiltakshaver er NCC Bolig. Byggearbeidene startet i januar 2006, og ble fullført i desember 2007.

Bårtvedt sier at den 8,7 mål store tomten ligger i et myrlendt område og at det derfor har vært nødvendig å kjøre bort store mengder løsmasse. - På grunn av høy grunnvannstand var det nødvendig å støpe vanntett parkeringskjeller.

Smarthusløsninger

Leilighetene varierer fra 48 til 125 kvadratmeter (toroms, treroms og fireroms). Bårtvedt beskriver standarden som god. Det har vært mulig for kjøperne å velge ulike innredningsløsninger. Alle leilighetene har porttelefon, kabel-TV og balkonger eller terrasser. Leilighetene er tilrettelagt for bredbånd og smarthusløsninger som styrer lys, temperatur og energiforbruk. Solforholdene er gode. Leilighetene i første etasje har egne privat hager utenfor terrassen. I underetasjene er det 71 parkeringsplasser. Det er en plass per leilighet med unntak for de tre største leilighetene som har to plasser hver. Det er også parkeringsplasser utenfor byggene. Totalt er det 1,5 parkeringsplasser for hver leilighet.

Steinsvikhagen ligger i et etablert boligområde, med kort vei til butikker, skole, barnehage og offentlig kommunikasjon.

Byggene har rektangulær form og har bærende konstruksjon av betong. Det er brukt plasstøpt betong i underetasje, dekker og yttervegger i akseretning og betongelementer i gavlvegger. Takene er flate og har lettakskonstruksjon. Fasadene består av betong, hvit platekledning og royalimpregnert trekledning. Inne i leilighetene er det betong- og gipsvegger og flis og parkett på gulvene.

Oppvarming skjer med vannbåren varme basert på fjernvarme. Alle leilighetene har balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Alle leilighetene er tilkoblet brannalarmanlegg. Fasadematerialene er i stor grad tilnærmet vedlikeholdsfrie. Det er god tilkomst for å utføre service på tekniske anlegg. Bårtvedt sier at byggingen har gått uten spesielle problemer.

Del av større plan

Sivilarkitekt Erlend Rudjord i LINK Signatur forteller at bebyggelsen på tomten er en del av en større plan for Råstølen. - To av byggene ligger slik at de skjermer for lyd fra Steinsvikvegen mot nord. Det tredje bygget ligger i nord-sør retning vest for de to andre. På sør og øst siden av byggene er det et tunlignende område opparbeidet med plener, gangstier og beplantning.

Tekst og foto: Ole Harald Dale

 


Flere prosjekter