Første beboer i Fornebyen

10 år etter at det siste flyet tok av på Fornebu er de første leilighetene innflyttingsklare. 

Interiørarkitekt Christian Jean Hansen er første beboeren som mandag fikk overrakt nøklene til sin leilighet i Rolfsbukta Marina.

- Dette er stor milepæl for oss. Med innflyttingen ser vi begynnelsen på Fornebyen, sa Stein Haugbro administrerende direktør i Scandinavian Property Development ved overtagelsen.

Med utsikt mot Lysakerfjorden, har Rolfsbukta svært god beliggenhet. Det er første byggetrinn som nå er klar for innflytting. Totalt skal det bygges 419 leiligheter i bukta. De siste er planlagt ferdigstilt i 2011.

- Utbyggingen av Fornebu er en av de største enkeltstående utbyggingsprosjektene i norsk historie. Vi snakker over 6.000 boliger og arbeidsplasser til over 30 000 mennesker. Likevel er området så stort at det blir flere grøntområder enn vanlig. Til høsten åpner vi den 200 mål store Sentralparken som med innsjø i midten, 4 km gang- og sykkelsti, 1500 trær og 30 000 busker blir på størrelse med Slottsparken, fortalte Haugbro.

Det også opparbeidet en av Norges fineste sandstrender på Storøyspissen. Sammen med friområdet på Storøya blir dette et attraktivt rekreasjonsområde for Fornebus innbyggere. Videre er skolene på Fornebu under bygging. Den første – Hundsund ungdomsskole – åpner høsten 2008.

Byggingen av Fornebu Senter starter snart. Senteret vil i tillegg til handlemuligheter også inneholde kirke, restauranter, kulturtilbud og mange av Bærum kommunes servicetilbud. Stabæk Fotballs nye hjemmearena, Fornebu Arena, er ferdig til sesongstart i 2009 og vil også bli en viktig konsertarena for Oslo og omegn.

Rolfsbukta marina bygges av Peab.