Haugesjøen Brygge

Haugesjøen Brygge

Haugesjøen Brygge
Sted: Haugesund
Prosjekttype: Nybygg boliger
Entreprisekostnad eks mva: 90 millioner kroner
BTA: 10.000 kvm
Byggherre: Holmegaten 79
Styringsgruppe og totalentreprenør: W Engelsen Ettf og Haaland & Thuestad
Prosjekteringsledelse: Arbeidsfellesskapet W. Engelsen Ettf og Haaland & Thuestad
Arkitekt: Arkitektkontoret Brekke Helgeland Brekke
Prosjektleder/fagansvarlig tekniske fag: YIT Building Systems
Rådgivere: RIB: Nordbø & Seglem - RIV: Ferkingstad og Alsaker - RIE RIBr: COWI
Underentreprenører og leverandører: Rivning og grunnarbeid: T. Halleland - Betongelementer: Sandeid Cement - Garasjeanlegg: Haaland & Thuestad - Stålkonstruksjoner: Haugaland Stål og Haaland & Thuestad - Tømmer: Haaland & Thuestad - Q-dekke/blikkenslager: Haugesund Blikk - Taktekking: Protan Bygg & Tak - Maler og gulvlegger: Gulv & Veggbutikken - Flislegger: Fliseleggerne Olsen & Eilertsen l Rør, ventilasjon og elektro: YIT Buildings Systems - Innredning: Friestad kjøkken & interiør - Brannisolering: NR-brannisolering - Lås og dørbeslag: Sikring & Låsservice - Rekkverk: Rustfri industri - Garasjeport og bom: Hörmann Vest - Heiser: Reber Schindler - Anleggsgartner: Håkon Bjørndal - Asfalt: Røyksund Asfalt - Stillas: Stillasgruppen - Innerdører: Swedoor - Alu/ytterdører: Baardsen Aluminium - Vinduer: H-vinduet Magnor - Galvaniserte stålsøyler: Reime

Haugesjøen Brygge ligger på Hasseløya i den nordlige delen av Haugesund sentrum.

Prosjektet består av to bygg med til sammen 76 leiligheter, samt næringslokaler i deler av første etasje.

Krevende tomt

Haugesjøen Brygge ligger skjermet til på østsiden av Hasseløya (også kjent under navnet Bakarøynå) inn mot Smedasundet. Tomten er flat og er på cirka 5,5 mål. Prosjektleder John Skorpen i W Engelsen Ettf forteller at tomten dels ligger på en holme og dels på en fylling. - Det har vært nødvendig både med sprengning og peling og det er ikke vanlig.

90 millioner kroner

De to byggene har fem etasjer og et samlet areal på 10.000 kvadratmeter. De er tegnet av Arkitektkontoret Brekke Helgeland Brekke og oppført av Arbeidsfellesskapet HT- WE, som består av de to entreprenørfirmaene Haaland & Thuestad og W Engelsen Ettf. Tiltakshaver er Holmegaten 79 AS, som er eid av de to eiendomsselskapene Caiano og Vito Holding. I februar 2006 startet rivningsarbeider på tomten. Byggene stod ferdige i november i fjor. Byggearbeidene hadde en entreprisekostnad på ca 90 millioner kroner ex mva.

Byggene har rektangulær form. Bæresystemer består av deltabjelker og plasstøpte dekker (plattendekker). Taket har en lettakskonstruksjon med Q-dekke. Fasadene består av Steni-plater og gulbrun og lys gul trekledning. Innvendig er det tradisjonell innredning med stender og gips.

Høy standard

Leilighetene varierer fra 30 til 110 kvadratmeter. Skorpen forteller at standarden er høy. Alle leilighetene har innlagt kabel-TV og bredbånd. Skorpen beskriver solforholdene som meget gode. Det er en parkeringsplass per leilighet. I tillegg er det cirka 15 parkeringsplasser for næringsarealene. Det skal senere komme småbåtbrygger med plass til cirka 100 båter rett utenfor byggene. Fra leilighetene er det utsikt mot Smedasundet og fastlandet.

Skorpen sier at de to største utfordringene har vært grunnarbeidet og den korte byggetiden. Sivilarkitekt Thomas Brekke i Arkitektkontoret Brekke Helgeland Brekke sier at arkitektkontorets største utfordring var å skape spennende arkitektur på store volum i et område med mange mindre bygg.

Byggene har mekanisk ventilasjon med varmegjenvinning. Oppvarming skjer med elektrisitet. Det ble praktisert rent bygg under oppføringen av byggene. For å få enkelt og rimelig vedlikehold er det brukt tre/alu vinduer.

Tekst og foto: Ole Harald Dale


Flere prosjekter