Stort investeringsbehov i Helse Sør-Øst

Styret i Helse Sør-Øst skal fredag gjennomgå regionens investeringsprogram etter hotelldramaet ved Rikshospitalet torsdag kveld. Det endte med at sykehusdirektøren måtte gå.

Det ureglementert påbegynte sykehushotellet ved Rikshospitalet er bare et av mange innmeldte investeringsprosjekter i regionen.

På styremøtet vil helseregionens styreleder Hanne Harlem orientere om oppfølgingen av torsdagens dramatiske styremøte ved Rikshospitalet. Der fikk sykehusdirektør Åge Danielsen sparken for å ha satt i gang hotellbyggingen uten styrets godkjennelse.

Klokken 23.30 torsdag kveld konkluderte styret ved Rikshospitalet at byggingen av pasienthotellet på Radiumhospitalet var så kritikkverdig at Danielsen ikke kunne fortsette.

Stram prioritering
Samtidig skal administrerende direktør Bente Mikkelsen i Helse Sør-Øst gjennomgå investeringsbehovet i helseregionen, opplyser kommunikasjonsdirektør Gunn Kristin Sande i Helse Sør-Øst til NTB.
Hun vil ikke spekulere i når det er klart for et ja eller nei til videreføring av sykehushotellet, men nøyer seg med å påpeke at det er meldt inn et samlet investeringsbehov på 19 milliarder kroner i regionen.

- Så mange penger har vi ikke. Vi har årlig rundt 850 millioner kroner som vi kan egeninvestere. Det betyr at styret må foreta en stram prioritering, sier hun.

Ny direktør
- Når venter dere å ha avklart hvem som overtar etter Åge Danielsen som sykehusdirektør ved Rikshospitalet?

- Det er styret ved Rikshospitalet som ansetter ny direktør. Det har Helse Sør-Øst ikke noe med. Derfor er det viktig å reoppnevne styret ved Rikshospitalet slik at prosessen med å rekruttere ny direktør kan komme i gang så snart som mulig.
- Hvordan reagerer dere ved Helse Sør-Øst på vedtaket om å avsette direktøren ved Rikshospitalet?

- Det tar vi til etterretning.