Samtidig tunnelarbeid og trafikkavvikling i Freifjordtunnelen

Arbeidstilsynet Midt-Norge vil etter en samlet vurdering tillate samtidig tunnelarbeid og trafikkavvikling i Freifjordtunnelen.

- For å gjennomføre arbeidet må Statens vegvesen sørge for at arbeidstakernes sikkerhet blir ivaretatt gjennom en rekke viktige arbeidsmiljøtiltak, sier regiondirektør Arne Feragen ved Arbeidstilsynet Midt-Norge.

Det er flere forhold som kan utgjøre fare for arbeidstakerne som skal gjennomføre renoveringsarbeidet i Freifjordtunnelen både med hensyn til ulykker og sykdom. Arbeidstilsynet har ikke tidligere godkjent tunnelarbeid på natt etter klokka 02. I henhold til dette vedtaket vil arbeidet kunne foregå mellom klokka 21.00-07.00.

- Nattarbeid i tunnel med en utstrekning i tid over 16 måneder er i seg selv en belastende faktor både med hensyn til ulykkesfare og sykdom, sier Feragen. Farene for eksponering av støv og gasser som arbeidstakerne kan utsettes for, kan føre til lungesykdommer.

Det blir også satt i verk tiltak mot snikkjøring ved fysisk avsperring også utenom arbeidsområdet.

- Dette vedtaket gjelder kun for Freifjordtunnelen, og Arbeidstilsynet ønsker å presisere at vi behandler hver enkelt sak særskilt på en slik måte at det er forutsigbart for byggherren, uttaler regiondirektøren.

- Vi kommer til å følge opp tunnelarbeidet og vil gjennomføre regelmessige statusmøter med Statens vegvesen for å følge opp at arbeidsmiljøforholdene er under kontroll, og innenfor de grensene som er satt, påpeker regiondirektør Arne Feragen i Arbeidstilsynet Midt-Norge.

Les vedtaket her