Skogen Sør i gang

- Starten på et nytt og viktig boligfelt sentralt i Lillehammer er nå i gang.

Det sier regionsjef Nils Erik Berge i BoligPartner. Etter en lang og omfattende reguleringsperiode på over 4 år, fikk ordføreren i Lillehammer Synnøve Brenden Klemetrud æren av å starte anleggsarbeidene ved boligfeltet Skogen Sør.

- Optimera Tomteutvikling ervervet dette området av Ole Magnus Engh allerede i 2003 og etter en vurdering av flere aktuelle samarabeidspartner, valgte Optimera å realisere utbyggingsplanene med BoligPartner, forteller Berge.

Feltet er planlagt med mange kvaliteter og det er lagt ned et betydelig arbeid for å få til et optimalt boligområde og trivelige fellesområder.

- Landskapsarkitektene fra Feste har vært med i hele planleggingen slik at helheten i planen er ivaretatt, fremhever Berge.

Deler av området er til dels bratt og gir utfordringer med tanke på vegføringer, men er lagt slik at det gir akseptable terrenginngrep.

Under utviklingen av området er det lagt stor vekt på å få gode grønne fellesområder, godt integrerte lekeplasser og spesielt er de verdifulle særtrekkene langs den gjennomgående bekken ivaretatt.

- Den fine skogbunnen, eksisterende stier og deler av vegetasjonen skal bevares, og vi skal plante mange nye trær, sier Berge. I tillegg er de bratteste skrentene og de mest markerte kollene bevart.

- Her blir det en variasjon av eneboliger og konsentrert bebyggelse i form av to- og firemannsboliger og kjedede rekkehus, fortsetter Berge.

De første tomtene ved Skogen Sør vil være byggeklare i juni.