Anbudsgrunnlag snart klart

Statens vegvesen Region midt er i sluttspurten med å utarbeide nytt anbudsgrunnlag på rehabilitering av Ålesundstunnelene.

Statens vegvesens prosjektleder Ole Kristian Birkeland han dessverre ikke være spesielt spesifikk på dato, men planen er en anbudsutlysning på vårparten og prosjektstart til høsten.

- I det nye anbudsgrunnlaget legges det opp til tunnelarbeider mellom 18.00 og 06.30. Tunnelen blir med andre ord åpen på dagtid, mens det på kveld og natt vil bli satt inn ferje, sier Birkeland.

I arbeidsopplegget som Statens vegvesen foreslo i sitt ankebrev til Arbeidstilsynet var det lagt opp til full arbeidsstans i rushtidene og kolonnekjøring utover dette. Statens vegvesen foreslo også full trafikkstans under de tyngste arbeidene. Dette var altså et opplegg Arbeidstilsynet ikke kunne leve med.

Hvor mye dyrere vil prosjektet bli som en følge av at alt tunnelarbeid skal foregå på kvelds- og nattestid?

- Det er en bra kostnadsøkning å legge om til nattarbeid, men hvor mye det blir får vi ikke noe klart svar på før anbudene er levert inn, svarer Birkeland. Prosjektleder for Ålesundstunnelene forventer med andre ord ikke at de kan skrive en kontrakt på 180 millioner kroner slik de gjorde den gangen Veidekke fikk prosjektet.